Què és Reptes Solidaris?

Reptes Solidaris és un projecte que pretén canalitzar la meva passió per l’esport cap a alguna cosa més constructiva que la meva pròpia satisfacció personal.


Fins el moment ja he realitzat dos Reptes Solidaris:

El primer repte va ser el 6 de març de 2012, corrents la Marató de Barcelona en 3 hores, 13 minuts i 45 segons. Es van comprometre 179 persones i es van recaptar gairebé 3.600 euros.


I el segon repte va ser el 6 d’agost de 2012 i va consistir en creuar l’Estret de Gibraltar nedant. Degut a les fortes corrents, vaig haver de nedar 24Km de distància en 5 hores i 50 minuts. Es van comprometre 202 persones i es van recaptar gairebé 5.000 euros.


Com funciona Reptes Solidaris?

Es tracta d’un contracte. Jo em marco un repte esportiu, una fita que m’il·lusioni, i fixo uns objectius. Si els compleixo, tots els que us hagueu compromès a seguir-me i recolzar-me haureu de fer una donació determinada a un projecte de cooperació i desenvolupament. És molt senzill, si jo compleixo algun dels objectius fixats, tu col·labores amb una causa justa. La quantia del donatiu varia en funció del resultat obtingut. A millor resultat, més gran serà el donatiu.

A on van els donatius?

Les donacions que s’efectuïn en el cas en que jo compleixi algun dels objectius establerts seran gestionades per l'Associació Selva Camerun i es destinaran a un projecte molt concret: L’escolarització de nenes i nens en aquesta zona.

Segons la pròpia Associació, el cost d’escolaritzar una nena o un nen durant un any en un curs de primària és de 40 euros. El destí, per tant, és molt clar. Com mes siguem i com millor ho faci jo el dia de la prova més nenes i nens es podran escolaritzar.

Pots saber més detalls sobre el projecte "Ajuts a l'ensenyament" a la pestanya "Projecte Solidari" del blog.

Quin és el nou repte?

He decidit preparar-me per fer la Volta a Catalunya en bici de carretera. Seran 600Km en 4 etapes. El Repte es realitzarà durant els dies 17, 18, 19 i 20 d’abril del 2014. Els donatius seran  de 5 euros per etapa realitzada i de 10 euros si l’etapa es realitza a una velocitat mitja determinada. Cas que les 4 etapes es realitzessin per sota de la velocitat mitja hi hauria un donatiu extra de 5 euros. El donatiu, per tant, tindrà un valor màxim de 45 euros. Com que hi ha molts factors exògens que poden condicionar el resultat de la prova, el dia abans de l’etapa s’anunciarà la velocitat mitja que determinarà la quantia del donatiu si es realitza l’etapa.

Per conèixer tots els detalls de la Volta a Catalunya, ves a la pestanya del Repte 2014.

Què has de fer per comprometre’t?

A la pestanya "Fes-te compromès!" del blog veuràs un formulari que hauràs d'omplir i enviar fent click al botó "Send email". Cada setmana s’actualitzen les dades dels compromesos i, per tant, en pocs dies el teu nom i cognoms apareixeran a la llista de compromesos que publicarem al Blog. Un cop assolit el repte, l’Associació Selva Camerun es posarà en contacte amb tu per indicar-te com has de fer el donatiu.

Apunta't!

El teu compromís és la meva motivació i l'esperança dels nens i nenes camerunesos que volen tenir una oportunitat de futur. Com més siguem, més força farem. En les proves de resistència l'element mental és, fins i tot, més important que el físic. El nostre èxit depèn del vostre compromís. Ajuda'ns!