dijous, 20 de març de 2014

Entrevista amb l'Alcalde de Barcelona

El passat 5 de març, el Miquel Fernández, President de l’Associació Selva Camerun, l’Assela Gomez i la Mireia Griso, responsables del Projecte “Ajuts a l’Ensenyament, s’entrevistaven amb l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i em van demanar que els acompanyés per explicar-li a l’Alcalde en persona què és Reptes Solidaris.

A la trobada també va assistir el Regidor Jordi Martí i el Felip Roca, Director de Serveis de Solidaritat i Cooperació Internacional. No va ser una trobada curta, en comptes del que podíem pensar, tractant-se de l’Alcalde de Barcelona, ens el contrari. I he de dir que l’Alcalde es va mostrar molt interessat per les activitats de l’Associació i va demostrar conèixer alguns dels problemes que castiguen a la població de Camerun. Xavier Trias va poder examinar personalment l’arxivador que conté les més de 60 fitxes dels nens i nenes als quals l’Associació selva Camerun paga els estudis. L’Alcalde també es va mostrar impressionat amb les fites de Reptes Solidaris i es va mostrar entusiasmat amb el nou Repte. Ens va encoratjar a seguir i, malgrat que va advertir la manca de recursos econòmics, va oferir el suport i l’ajuda de la Ciutat mitjançant altres formes que esperem poder anunciar ben aviat.

El Miquel Fernández, però, no va desaprofitar la ocasió per recordar-li a l’Alcalde com és d’incomprensiu que Camerun no figuri entre els objectius prioritaris de cooperació de l’Ajuntament, tractant-se d’un dels països més necessitats del mon. I també va recordar a l’Alcalde les dificultats burocràtiques que es troben aquelles entitats que volen accedir a una subvenció, que castiguen amb més força a les ONG petites, doncs no disposen d’una estructura administrativa potent.

Va ser tot un honor poder presentar el que fem a l’Alcalde, tot recordant-li que la ciutat també la fem gent com tots nosaltres. I que Barcelona és com és perquè els seus ciutadans som gent compromesa amb el mon. Mai oblidaré les paraules que ens va dedicar abans de marxar: “Molt bé, molt bé... Sou gent seriosa!”


Aquí podeu llegir la carta que dies després de la trobada va enviar el Xavier Trias al Miquel Fernández: Carta de l’Alcalde de Barcelona a l’Associació Selva Camerun.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada