dilluns, 16 de desembre de 2013

Tornem-hi!

Amigues i amics,

Fa poc més de 3 anys, cap al setembre del 2010, que li vaig proposar al Miquel Fernández, President de l’Associació Selva Camerun, muntar aquest projecte al que li varem anomenar Reptes Solidaris. Després d’allò han passat moltes coses, totes bones. Varem demostrar que no estàvem bojos, que la idea tirava endavant, que som capaços de mobilitzar persones solidàries, d’assolir reptes, de recaptar diners i, el més important, de fer que tots els nostres esforços serveixin d’alguna cosa. Bé, d’alguna cosa no, de molt! Ja que a dia d’avui l’Associació Selva Camerun té matriculats a 60 nens i nenes des d’educació infantil fins a la Universitat. I ja tenim a una noia que va acabar els estudis a la Universitat i avui és mestra!  No tot és gràcies a Reptes Solidaris, doncs l’Associació treballa altres formes de finançament, però sí que podem estar orgullosos d’haver contribuït a donar impuls i ressò a aquest fantàstic projecte.

No vull deixar de destacar, tampoc, la feina extraordinària que fan l’Assela Gómez i la Mireia Griso, responsables del projecte “Ajuts a l’Ensenyament” de l’Associació. No us podeu ni imaginar la feinada administrativa que és portar el control de les matrícules, les fitxes dels nens i nenes, el seguiment de les notes... Penseu que la burocràcia al Camerun és encara molt rudimentària i aquestes coses no es fan a cop de “click”. Elles no han corregut una Marató, ni han Creuat l’estret de Gibraltar Nedant, però el seu compromís i la seva feina son imprescindibles!


Varem començar corrents una Marató i fent una bona marca, amb un final agònic, sí, però una molt bona marca! Després va venir una aposta arriscada, com va ser la de creuar l’Estret de Gibraltar nedant. I va ser èpic! 24 Km en 5h i 50 minuts! I ara em venia de gust preparar un Repte més participatiu i portar el nostre missatge solidari per tot Catalunya. Per això, durant els dies 17, 18, 19 i 20 d’abril intentaré completar la Volta a Catalunya en bici de carretera. Seran 4 etapes, 600Km en 4 dies, passant per les 4 capitals de província i per Manresa, el cor de Catalunya. Tots els compromesos hauran de fer un donatiu de 5 euros per cada etapa finalitzada i el donatiu serà de 10 euros si aconsegueixo acabar l’etapa i la velocitat mitja és superior a la que s'establirà. Posat el cas que finalitzés les 4 etapes per sobre de la velocitat mitja, hi haurà un donatiu extra de 5 euros més.

Ja fa unes setmanes que he començat a entrenar per aquest Repte i m’encantaria poder comptar amb la vostra ajuda, recolzament i, evidentment amb el vostre compromís. Ja us podeu apuntar!

Una forta abraçada,
Dani Duro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada